Doktor klog

Jeg skal ringe til doktoren på mandag.

Jeg er begyndt (over længere tid og tiltagende) at have en del smerter og, nogle dage, ekstrem træthed. Som i jeg er lige stået op efter 7 timers søvn, men kunne nok godt klare et par timer mere, efter jeg lige har været på det lille hus.

Jeg har hamrende ondt i store dele af venstre side. Ankel (kan være skaden fra faldet i december der stadig bitcher), ude ved lilletåen, et par gange i det inderste storetåled, mit håndled, ind imellem min hofte, mellem min lillefinger og ringefinger og min skulder.

Jeg var inde hos en anden læge end jeg plejer og han trykkede lidt hist og pist og konstaterede at jeg nok bare var ved at blive gammel.

Det skrev jeg om i et tidligere oplæg og det kan der være noget om, men jeg er selvfølgelig, med min hjerne og de katastrofetanker den nogle gange kan digte, bange for at det kan være noget mere alvorligt. Cancer står selvfølgelig højest på listen, selvom jeg, med min fornuft, ikke tror det. Men gigt er der også. Både leddegigt og urinsyregigt. Min mor havde begge dele.

Så nu vil jeg undersøges ordentligt. Jeg er ligeglad med om han skal tage blodprøver, tage sit røntgensyn på, sende mig til skanninger eller hvad. Nu vil jeg finde ud af hvad det er der foregår. Og ja, min vægt har selvfølgelig noget at sige (jeg er, trods alt, ikke idiot), men den er faktisk gået ned de sidste dage (hvilket også kan være et tegn på leddegigt) og uanset hvad, så kan den ikke få hele skylden.

Jeg er meget nervøs for hvad jeg finder ud af, men faktum er at det her er uudholdeligt. Jeg fungerer bedst på Panodil x4, selvom det kun tager toppen og jeg er en krig om alting. Det har taget mig fire dage at samle to kommoder fra IKEA (og jeg mangler stadig skufferne til den ene) og selvom jeg kun bruger et par timer inden arbejde, så plejer jeg at kunne knokle på og få det gjort hurtigere end det. Men jeg har brug for at slappe af (igår sov jeg endda en halv time) inden arbejde.

Jeg kan endda have svært ved at holde mig vågen på arbejdet. Nej, jeg falder ikke i søvn når jeg kører eller noget, men hvis jeg lige har lidt tid mellem to borgere og f.eks sætter et afsnit af en serie på, så kan jeg mærke at min krop nærmest går i dvale og bare gerne lige ville sove en halv time. Det gør jeg selvfølgelig ikke, for jeg passer mit job, men det bekymrer mig at jeg er så træt, hele tiden.

Jeg kan ikke gøre så meget andet end at ringe til ham på mandag og krydse fingre for at det ‘bare’ er noget som en form for gigt.

Kryds fingre for mig.

Offentliggjort af Heidi Mortensen

45. Single med to katte. Diagnosticeret med BED den 14/1-2020. Starter behandling i uge 8, 2020. Diagnosticeret med angst. Social- og sundhedshjælper. Aftenvagt. Fan af Mike Shinoda, Chester Bennington og Linkin Park.

Skriv en kommentar

Design a site like this with WordPress.com
Kom igang